Nieuws


Leermoment 2023

Op dinsdag 21 november 2023 organiseerden wij weer een Leermoment. Met een opkomst van bijna 70 personen zijn wij tijdens twee leerronden bepaald bij het thema ‘Wind, die hebben we liever mee’.

In de trouwzaal van Huis Kernhem hielden Caroline Gerressen en Peter Vink een lezing. Caroline gaf ons drie tips voor iedereen naar aanleiding van de belangrijkste fiscale ontwikkelingen voor 2023 en 2024. Peter Vink nam ons mee naar de Tulpenmanie in de 16 e eeuw en concludeerde met ons dat speculatief handelen van alle tijden is tot en met de huidige speculatiebubbels toe.

Na deze lezingen ontmoetten we elkaar op Huis Kernhem onder het genot van een hapje en een drankje. Net als bij eerdere Leermomenten was er deze keer als bonus een expositie van de kunstenaars Yves en Erika Antoniazzo. Ook de expositie werd zeer gewaardeerd. We kijken terug op een mooie bijeenkomst
met zeker een paar Leermomenten om over na te praten.

Een foto impressie kunt u hier vinden.

————————————————-

Een A-oordeel bij de periodieke toetsing

Met trots laten wij weten dat wij als kantoor de hoogste score hebben ontvangen bij de periodieke toetsing door de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants.

Accountantskantoren worden conform wet- en regelgeving getoetst of het interne kwaliteitssysteem voldoet aan de eraan te stellen eisen. Naast een beoordeling van ons als kantoor worden ook een willekeurig aantal dossiers integraal doorgenomen. In ons geval waren dat er vijf. Deze dienen allen voldoende te zijn. Natuurlijk vonden we het bijzonder intensief en ook het traject na de toetsing zelf geeft nog best wel enige spanning. Dan is het natuurlijk mooi als de landelijke toetsingscommissie tot de hoogste score komt die mogelijk is, namelijk een A-oordeel. Dat wilden we graag delen.

We willen hierin ook Auxilium Adviesgroep bedanken die ons in het traject afgelopen jaar heeft ondersteund.

————————————————-

‘WIND’ ,die hebben we liever mee….

Op 21 November organiseren we ons Leermoment van 2023.

Peter Vink neemt ons mee naar lang vervlogen tijden, waar windhandel de economie stempelde. 
Met Caroline Gerressen gaan we op zoek naar pareltjes in het belasting landschap. 
Dit alles omgeven met tijd voor ontmoeting, een hapje en een drankje.
Kortom: een moment om elkaar weer te treffen en aarzelt u niet iemand mee te nemen en bekend te maken met het Kernhem Netwerk.

Klik voor verdere informatie op de foto hieronder.

————————————————-

Vrijdagmorgen 29 september alleen telefonisch bereikbaar

Vrijdagmorgen 29 september 2023 sluit Liander vanwege werkzaamheden aan het electriciteitsnet de stroom af waar wij als Kernhem op aangesloten zijn. Daarom is onze bezoeklocatie op Huis Kernhem gesloten. We zullen wel telefonisch bereikbaar zijn.


We hopen vrijdagmiddag vanaf 13.00uur ook de deur van ons kantoor weer voor u open te kunnen doen.

————————————————-

Kantoor gesloten op 18 mei (Hemelvaartsdag) en 19 mei 2023

I.v.m. Hemelvaartsdag zijn we donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 niet telefonisch bereikbaar. Vanaf maandag 22 mei 2023 staan we u weer graag te woord.

————————————————-

‘Save the date’

Ook in 2023 wil Kernhem Netwerk investeren in het onderhouden van relaties. Voor dit jaar hebben we daarom in ieder geval weer een moment gepland om elkaar op een ontspannen en leerzame manier te ontmoeten. Graag delen we de volgende datum met u:

Dinsdag 21 november 2023; het Leermoment 2023.

Te zijner tijd kunt u de benodigde informatie weer vinden op onze website.

————————————————-

Leermoment 2022


Op dinsdag 22 november 2022 kon er na drie jaar weer een Leermoment plaatsvinden.
Deze keer kozen we voor een iets andere opzet dan voorgaande edities. In 2014 hielden we ons eerste Leermoment met ongeveer 30 aanwezigen, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot een opkomst van meer dan 70 personen. Daarom maakten we niet alleen gebruik van de benedenverdieping van Huis Kernhem, maar ook van de naastgelegen Pannenkoekenboerderij.

In de trouwzaal van Huis Kernhem hield Peter Joosten een interactieve lezing, waarbij we geprikkeld werden om na te denken in hoeverre we de ontwikkelingen in de wetenschap zelf zouden willen gebruiken om ons als mens te willen ‘upgraden’.
In de Pannenkoekenboerderij gaf Nick van Bemmel ons een update van de belangrijkste fiscale ontwikkelingen voor 2023.

Na deze lezingen ontmoetten we elkaar op Huis Kernhem onder het genot van een hapje en een drankje. Net als bij eerdere Leermomenten was er deze keer als bonus een expositie van de kunstenaars van ’s Heerenloo. Dat de getoonde werken zeer werden gewaardeerd, blijkt wel uit het feit dat er weer verschillende werken verkocht zijn.
We kijken terug op een mooie bijeenkomst met zeker een paar Leermomenten om over na te praten.

Een foto impressie kunt u hier vinden.

————————————————-

Leermoment dinsdag 22 november 2022

Komende bijeenkomst is weer een ‘leermoment’. Het thema is ‘Geen Zorg’. Een prikkelend thema in deze zorgelijke tijden. Wij zijn trots dat we dhr. Peter Joosten hebben kunnen vastleggen. Hij zal ons meenemen in m.n. de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de zorg in de maatschappij en voor ons specifiek. 

Daarnaast wordt u naar het jaareinde ook weer bijgepraat door dhr. Nick van Bemmel over die zaken die fiscaal naar aanleiding van Prinsjesdag aandacht vragen. Zo willen we u graag op dit vlak ontzorgen.

Deze leermomenten zijn weer omgeven met tijd voor ontmoeting, een hapje en een drankje en aarzelt u niet iemand mee te nemen en bekend te maken met het Kernhem Netwerk.

Alle informatie vindt u door op onderstaande link te klikken.

————————————————-

Ont’moet’ingsontbijt

Om een relatie te onderhouden moet je erin investeren. Dit deed Kernhem Netwerk door gedurende het jaar – naast de reguliere gesprekken – ook andere momenten te organiseren om de relatie met u in te vullen. Jaarlijks waren dit een tweetal ‘leermomenten’: bijeenkomsten die gericht zijn om actuele of opmerkelijke zaken voor het voetlicht te brengen. Maar ook ont’moet’ingen: bijeenkomsten, waarin meer nadruk ligt op het ‘niets-moeten’, en waarin de invulling verrassend en memorabel is. Door Covid hebben we deze momenten op een andere wijze proberen in te vullen. Maar niets haalt het natuurlijk bij het elkaar werkelijk ontmoeten.

Daarom organiseren we een Ontmoetingsontbijt op zaterdag 10 september 2022. Dit komt in de plaats van de Ontmoetingsdagen, die we organiseerden tijdens het Pure Passie Festival. Het wordt een ochtend voor relaties, en hun gezin. We hopen weer een ontspannen moment te creëren voor ontmoeting en genieten van de omgeving van Huis Kernhem.

Meer informatie kunt u vinden in onderstaande link.

————————————————-

Ontwikkelingen Kernhem accountants en adviseurs

We nodigen u uit de brief in de onderstaande link te lezen, waarin u meer te weten komt over de volgende ontwikkelingen bij Kernhem:

  • De aansluiting bij ETL- Nederland
  • De komst van een tweede tekenend accountant: Jan van Esveld
  • De zoektocht van ons team naar collega’s.

Link naar de brief.

————————————————-

Een bericht van ETL:

————————————————-

Informatie over contactpersonen

Kernhem Accountants en Adviseurs investeert graag in relaties. Wij houden de lijnen kort, zodat we weten wat klanten beweegt en welke vragen er leven. Sinds eind 2021 hebben relaties een eigen contactpersoon, naast de andere collega’s die in ons team actief zijn.

Eén van onze contactpersonen, Michael Schut, gaat werken in een internationale omgeving waarbij hij diverse zaken zal opzetten. Wij begrijpen zijn keuze en wensen hem veel succes met zijn nieuwe werkzaamheden. Toch heeft hij ook aangegeven om (deels) betrokken te blijven bij Kernhem Accountants en Adviseurs. Ook dat waarderen wij zeer. Helaas kan hij zijn rol als contactpersoon niet meer ingevuld krijgen en zal hij de contacten overdragen.

Sinds 1 maart is Fedor Hendriks Franssen als relatiebeheerder bij ons in dienst gekomen. Hij heeft de afgelopen maanden al nauw met Michael samengewerkt en zal in de komende periode contacten overnemen. Fedor zal binnenkort met zijn kennismakingsronde beginnen. Bij de ‘specialisten’ kunt u hem terugvinden. Hier stelt hij zich voor en staan zijn contactgegevens.

————————————————-

Bereikbaarheid rond Hemelvaart

Donderdag 27 mei en vrijdag 28 mei 2022 zal het kantoor gesloten zijn.

In noodgevallen kunt u de voicemail inspreken, zodat een passende oplossing gevonden kan worden.

Maandag 30 mei 2022 staan wij weer volledig tot uw dienst.

Met vriendelijke groet,

Cor Konijnenburg
Partner

————————————————-

Ruimte voor talent

Ook dit voorjaar geeft Kernhem Netwerk ruimte aan talent. Daan Heikamp, 3e jaars student Accountancy aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen, doet tot half juni 2022 praktijkervaring op bij Kernhem Accountants en Adviseurs B.V.


We zijn heel blij met zijn ondersteuning en hopen dat hij door de stage ook zicht krijgt op het werken in de accountancy.

————————————————-

Bereikbaarheid in december 2021

Buiten de feestdagen zal het kantoor op de volgende dagen geheel of gedeeltelijk gesloten zijn

  • vrijdag 24 december de gehele dag.
  • vrijdag 31 december vanaf 12.30 uur.

In noodgevallen kunt u de voicemail inspreken, zodat een passende oplossing gevonden kan worden.

Met ingang van maandag 3 januari 2022 staan wij weer volledig tot uw dienst.

Met vriendelijke groet,

Cor Konijnenburg
Partner

————————————————-

Groei in werkzaamheden en aandacht voor onze cliënten

Om invulling te geven aan de toegenomen groei van werkzaamheden voor ons cliënten, niet in de laatste plaats als gevolg van COVID-19, blijft Kernhem investeren in nieuwe specialisten.
Met de komst van Ellenoor Meuleman hopen we de ervaren relatiebeheerders wat te ondersteunen. Ellenoor stelt zich elders voor bij de specialisten. We hopen dat ze zich snel op haar plek voelt op Huis Kernhem.

Overigens blijven we wel ruimte houden voor een extra relatiebeheerder. Bij Kernhem heeft vacature vindt u meer informatie.

————————————————-

Stageplekken voorjaar 2021

Dit voorjaar heeft Kernhem 2 stageplekken beschikbaar gesteld als gevolg waarvan weer jongeren hun studie kunnen afronden dan wel worden klaargestoomd voor het bedrijfsleven.

Branco Lammers is 1 februari gestart. En Celine Vink hebben we 12 april welkom geheten.

Zowel Branco Lammers als Celine Vink studeren aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Branco in het derde jaar en Celine in het tweede jaar.

Beide zullen dit voorjaar ons team versterken. Het belooft een mooi traject te worden tot juni van dit jaar.

————————————————-

Klik op het jaartal voor nieuwsberichten uit: