Nieuws


 

Nieuwe gezichten

Om ook in 2020 weer iedereen goed van dienst te kunnen zijn is onze bezetting uitgebreid met een ervaren assistent accountant en een stagiair ondersteunende diensten:
Michael Schut en Kathelijne Top. Michael heeft ruim 5 jaar ervaring in de accountancy en zal zich met name gaan toeleggen op het bedienen van onze relaties in financiële en fiscale zin.
Kathelijne hoopt met haar stage een indruk te krijgen van het vak om na haar studie wellicht daarin verder te gaan. Als team zijn we blij met deze versterking!

——————————-

Bereikbaarheid in december 2019

Buiten de feestdagen zal het kantoor op de volgende dagen geheel of gedeeltelijk gesloten zijn

  • dinsdag 24 december vanaf 13.00 uur,
  • vrijdag 27 december de gehele dag,
  • dinsdag 31 december vanaf 13.00 uur.

In noodgevallen kunt u de voicemail inspreken, zodat een passende oplossing gevonden kan worden.

Met ingang van donderdag 2 januari 2020 staan wij weer volledig tot uw dienst.

Met vriendelijke groet,

Cor Konijnenburg
Partner

—————————

Leermoment op dinsdag 19 november 2019

Het thema zal zijn: ‘Hoe heurt het eigenlijk?’. Meerdere sprekers zullen hier op geheel eigen wijze invulling aan geven.

In Leerronde 1 zal mevrouw Bobijn Goudsmit ons helder en duidelijk de actie’s geven met betrekking tot de Wet Arbeidsmarkt in Balans, die per 1 januari 2020 zal gelden.

In Leerronde 2 gaat mevrouw Mea Gerrits ons meenemen in de wereld van de etiquette.

Twee uiteenlopende onderwerpen, die toch te vangen zijn in één thema.

Natuurlijk zullen we ook de belangrijkste wijzigingen naar aanleiding van Prinsjesdag niet vergeten te benoemen.

Graag verwelkomen we u deze middag op huis Kernhem.
In de uitnodiging kunt u alle nodige informatie vinden.

Uitnodiging Leermoment 2019

——————————————–

Van stagiair naar specialist

Door groei van ons kantoor bestaat ook de mogelijkheid om je stageplaats om te zetten in een arbeidsovereenkomst, zodat je werken en leren kan combineren. Deze mogelijkheid is door Jesse van Heerd benut. We zijn blij hem te verwelkomen in ons team van specialisten. Wil je meer over hem weten?
Kijk dan bij ‘Kernhem is’: ‘specialisten’. 

————————————————–

 

Lustrumviering Kernhem Netwerk maandag 1 juli 2019

Met een opkomst van 200 mensen op 1 juli hebben de relatie’s van het Kernhem Netwerk een grote betrokkenheid zichtbaar gemaakt. De vele activiteiten, die georganiseerd waren en de mogelijkheid tot het voeren van gesprekken zijn gewaardeerd.

We delen graag met u een digitaal fotoboek van het lustrum via deze link.  In het fotoboek vindt u een aantal QR-codes. Door deze codes te scannen kunt u een stukje van de viering (her)beleven.

——————————————–

Kernhem Netwerk 2014 – 2019

Met gepaste trots kunnen wij melden dat Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. als ook het Kernhem Netwerk D.V. 1 juli 2019 vijf jaar bestaan.

In de vorm van een minifestival zal er rond Huis Kernhem een proeverij zijn van vijf jaar Kernhem: activiteiten en sprekers, aangevuld met lekkere hapjes, muziek en rondleidingen. U bent vrij te bepalen wanneer u komt en gaat op het festival. Met het oog op en goede voorbereiding waarderen wij uw aan- of afmelding via info@kernhemaccountants.nl of de andere communicatiemogelijkheden.

De uitnodiging vindt u hier.

———————————————-

Meer (ruimte voor) aandacht.

Na een grondige verbouwing is bij het Kernhem Netwerk het aantal werkplekken uitgebreid van negen naar dertien. Het is slechts een kleine 3 jaar geleden dat we vier werkplekken moesten uitbreiden. Maar door aanhoudende groei en onze wens om voldoende aandacht aan onze cliënten te leveren is deze uitbreiding weer nodig.
De personeelswervingscampagne van december en januari was succesvol en als gevolg hiervan is ons team per 1 maart 2019 versterkt met Lisa de Bree (loonverwerking en fiscaliteit) en Brigitte Zwart (accountancy). In onze lijst van specialisten stellen zij zich voor. Met deze aanwas en een
herschikking van werkplekken is de nieuwe ruimte al weer goed gevuld.

 ————————————————–

Kernhem ondersteunt jongeren met stageplekken          

Dit voorjaar heeft Kernhem 2 stageplekken beschikbaar gesteld als gevolg waarvan weer jongeren hun studie kunnen afronden dan wel worden klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Bart ter Welle hadden we eind 2018 al welkom geheten. Begin februari is Jesse van Heerd, studerend aan Windesheim Zwolle ons team komen versterken. Het belooft een mooi traject te worden tot juni van dit jaar.

—————————————–

Ruimte voor talent

Vanaf november 2018 geeft Kernhem Netwerk weer ruimte aan talent. Bart ter Welle volgt de opleiding Junior Assistent Accountant via het Rijn IJssel in Arnhem en doet tot en met april 2019 de Beroeps Praktijk Vorming bij Kernhem Accountants en Adviseurs B.V.

De Beroeps Praktijk Vorming kan worden gezien als voorbereider op het toekomstige beroep.

We zijn heel blij met zijn ondersteuning en hopen dat hij door de stage ook zicht krijgt op het werken in de accountancy.

————————————–

Bereikbaarheid in december 

Buiten de feestdagen zal het kantoor ook op maandag 24 december, maandag 31 december en woensdag 2 januari gesloten zijn. In noodgevallen kunt u de voicemail inspreken, zodat een passende oplossing gevonden kan worden.

Met ingang van donderdag 3 januari 2019 staan wij weer volledig tot uw dienst.

Met vriendelijke groet,

Cor Konijnenburg
Partner

———————————————

Leermoment ‘Wat geef je door’?

Dinsdag 13 november stond weer in het teken van een Leermoment. Met ruim 50 aanmeldingen was wel duidelijk dat ook dit onderwerp voldoende uitnodigend was. Professor Bernard Schols nam de aanwezigen mee in een Cabareteske voorstelling over de Schijf van Vijf van het Schenken en Erven. En na de pauze werden wij meegenomen door Diana van Veelen van The Grow Company in de wereld van Zuivel en Karnemelk.

De opgedane ‘leermomenten’ konden prima worden uitgewisseld onder het genot van een hapje en een drankje. Uit de evaluatie bleek dat de aanwezigen het weer bijzonder hebben gewaardeerd.

Klik hier voor een ‘foto impressie’

 

 

——————————————-

Leermoment op dinsdag 13 november 2018

Het thema zal zijn: ‘Wat geef je door?’. Twee spreker zullen hier op geheel eigen wijze invulling aan geven.

In Leerronde 1 zal Prof. mr. dr. Bernard Schols ons meenemen in de fiscale en juridische wereld van schenken en erven.

In Leerronde 2 gaat mevr. Diana van Veelen-Hoorn het hebben over de kennis van de processen om verschillende soorten zuivel te maken. Wat geven we hiervan door aan komende generatie’s.

Twee uiteenlopende onderwerpen, die toch te vangen zijn in één thema.

Graag verwelkomen we u deze middag op huis Kernhem.
In de uitnodiging kunt u alle nodige informatie vinden.

Uitnodiging Leermoment 2018

————————————————-

Wagenpark Kernhem vernieuwd

Het personeel van Kernhem komt weer goed voor de dag met de nieuwe bedrijfswagens. Tevreden personeel zorgt voor betrokken dienstverlening. En dat is waar Kernhem voor wil staan! Overigens, we zijn – wegens groei – op zoek naar gemotiveerde assistent accountants. Wellicht weet u iemand, die zich voor het Kernhem Netwerk wil inzetten!

———————————————-

Afscheid Mariska

Eind juni 2018 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Mariska Lodder. Voor velen is zij jaren een bekend gezicht. Zij was parttime werkzaam en heeft dit moeten laten vallen ten gunste van een voltijdsbetrekking bij een ander bedrijf.

We wensen haar veel succes in haar nieuwe functie. Het is fijn om te horen dat Mariska heeft aangegeven nog graag betrokken te worden bij de Leermomenten en Ontmoetingsdagen.
Dus helemaal uit beeld raakt ze niet.

————————————————-

Leermoment ‘Klanttevredenheid’

Dinsdag 29 mei was er weer een uitdagend Leermoment onder – zo mogelijk – nog uitdagender weersomstandigheden. De hemelsluizen gingen rond 16.30 uur open als gevolg waarvan de Roofvogelshow eerder moest worden afgebroken.
Gelukkig was er ook een binnenprogramma over de actuele ontwikkelingen rond klanttevredenheid en tijdens momenten van ontmoeting waren de roofvogels ook binnen te zien.
Velen van de ruim 50 aanwezigen gaven aan dat dit Leermoment ‘onvergetelijk’ was.

Klik hier voor een foto impressie

 

 

———————————————

Leermoment op dinsdag 29 mei 2018

Het thema zal zijn ‘met uw klanttevredenheid naar grote hoogte’. Dit thema draait helemaal om relatiebeheer en klanttevredenheid. Hoe vult u dat in?

De eerste leerronde zal verzorgt worden door mevr. Martine Ferment, zij heeft haar sporen verdiend in de wereld van Customer Service en Customer Intimacy.
De tweede leerronde zullen we u een educatieve en unieke roofvogelshow aanbieden, verzorgt door De Valk Roofvogels.

Graag verwelkomen we u deze middag.
In de uitnodiging kunt u alle nodige informatie vinden.

Uitnodiging Leermoment 2018

————————————————

Ruimte voor talent

Ook dit voorjaar geeft Kernhem Netwerk ruimte aan talent. Micha (spreek uit ‘Mischa’) van der Mijl studeert aan het Saxion in Deventer en doet tot en met juni 2018 praktijkervaring op bij Kernhem Accountants en Adviseurs B.V.

We zijn heel blij met zijn ondersteuning en hopen dat hij door de stage ook zicht krijgt op het werken in de accountancy.

————————————————

Ont’moet’ingsdag 2018

Het team van Festival Pure Passie heeft vanwege het overlijden van haar initiatiefneemster en drijvende kracht Henny Schaap besloten het festival van dit jaar te verplaatsen naar 2019.
Natuurlijk hebben we alle begrip voor dit besluit.

Omdat onze ont’moet’ingsdag aansloot op het Festival Pure Passie, zal deze dag dus ook niet doorgaan in augustus.
We gaan nadenken over een goed alternatief.

————————————————

‘Save the date’

Ook in 2018 wil Kernhem Netwerk investeren in het onderhouden van relaties. We verwachten daarom weer een aantal momenten te organiseren om elkaar op een ontspannen en/of leerzame manier te ontmoeten. Graag delen we de volgende data met u:

Dinsdag 29 mei 2018                    Leermoment 2018-I

Zaterdag 25 augustus 2018         Ont’moet’ing tijdens Pure Passie Festival
geannuleerd                                  (zie nieuwsitem hierboven)

Dinsdag 13 november 2018         Leermoment 2018-II

Meer informatie kunt u te zijner tijd lezen op onze website.

——————————————————

Bereikbaarheid rond de feestdagen 

Het kantoor zal buiten de feestdagen ook op woensdag 27 december en dinsdag 2 januari gesloten zijn. In noodgevallen kunt u de voicemail inspreken, zodat een passende oplossing gevonden kan worden.

Met ingang van 3 januari 2017 staan wij weer volledig tot uw dienst.

Met vriendelijke groet,

Cor Konijnenburg
Partner

——————————————————

Leermoment ‘Spraakmakend’

Op 14 november 2017 was er weer een Leermoment. Deze mag met recht ‘spraakmakend’ worden genoemd.
Spraakmakend omdat bij de presentatie van het Regeerakkoord bleek dat wij allerlei sigaren uit eigen doos gaan ontvangen. Dat na 180 jaar er toch echt een stevige verandering aanstaande is rond het huwelijksvermogensrecht. En dat we onze stem zowel in een leuke workshop als tijdens de vele ontmoetingsmomenten volop aan bod konden laten komen. Uit de evaluatie bleek dat de ruim 50 aanwezigen de bijeenkomst bijzonder hebben gewaardeerd.

Klik hier voor een foto impressie

——————————————————————-

Leermoment op dinsdag 14 november 2017

Het thema deze keer zal zijn ‘spraakmakend’: Een mening over iets hebben, een stem ergens in hebben en de stem gebruiken.  We hebben deze keer weer twee leerrondes. De eerste zal ingevuld worden door mevr. Fenna Maertens. Zij zal spreken over het nieuwe huwerlijksvermogensrecht.
De tweede leerronde zal mevr. Jeanine een interactieve workshop geven, waarin we meer te weten komen over onze stem.

Natuurlijk geven we u ook nog een aantal tips, die te maken hebben met het nieuwe kabinetsakkoord.
Graag verwelkomen we u deze middag.
In de uitnodiging kunt u alle nodige informatie vinden.

Uitnodiging Leermoment 2017

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————–

 

Warme en kleurrijke ont’moet’ingsdag

De ont’moet’ingsdag van zaterdag 26 augustus 2017 ligt weer achter ons. Voor het derde jaar op rij konden we genieten van mooi weer en een groeiende opkomst.
Wij vinden het belangrijk invulling te geven aan onze dank en waardering, dat u betrokken wilt zijn bij Kernhem Netwerk en Kernhem Accountants en Adviseurs B.V.
We hopen dat dit in 2018 weer op een soortgelijke manier kan.
Dank voor de vele blijken van waardering, die u heeft gegeven in reactie op deze activiteit!

Voor onze impressie van de dag in de vorm van foto’s klikt u

  • hier voor de foto’s van Kernhem accountants en adviseurs
  • hier voor de foto’s van het Pure Passie Festival

—————————————————————

“Colors of the world!”

Ook dit jaar zal er een Ont’moet’ingsdag zijn. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 26 augustus 2017 tijdens het Pure Passie Festival. U en uw gezin worden bij aankomst ontvangen op ons kantoor in Huis Kernhem. Hier ligt een knapzak klaar, met aandacht voor de inwendige mens en tips voor een leuke invulling van de middag. U kunt komen (en gaan) wanneer u wilt. Meldt u aan. Het belooft weer een mooie dag te worden op Landgoed Kernhem. De uitnodiging vindt u hier.

Uitgebreide informatie over het festival vindt u op www.purepassie.nu en www.facebook.com/FestivalPurePassie/

——————————————————————-

Personele wijziging

Niet altijd kunnen we alleen maar positief nieuws brengen. Zowel Brenda Kroesbergen als Kernhem hebben de conclusie getrokken dat de samenwerking tussen hen niet vruchtbaar verloopt. In goed overleg zal Brenda ons per 1 juli verlaten. We wensen Brenda veel succes en zullen contact houden.

Gelukkig kunnen we melden dat Gertine Heykamp is geslaagd voor haar HEAO-Accountancy. Zij was al betrokken bij ons als oproepkracht, maar zal de komende periode ons voor 36 uur gaan versterken. Gertine is een bekend gezicht en is sinds de start van Kernhem in 2014 betrokken. Het is mooi om deze samenwerking zo te zien groeien. We willen blijven investeren in relaties!

———————————————————————–

Kernhem ondersteunt jongeren bij stageplekken

Dit voorjaar heeft Kernhem 4 stageplekken beschikbaar gesteld als gevolg waarvan 4 jongeren hun studie kunnen afronden en worden klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Voor Corné van de Fliert betreft het de afronding van zijn opleiding Economie en Administratie Niveau 4. Gertine Heykamp, Arif Hodzic en Michel de Kruif ronden de Hogeschool Arnhem Nijmegen af door afstudeeropdrachten uit te voeren bij relaties van het Kernhem Netwerk. Zo worden deze jongeren, maar ook een groot hoveniersbedrijf, een zwembad en een stichting, die sportaccomodaties onderhoudt en verhuurt geholpen.

———————————————————————

sbb-beeldmerk[1]

Kernhem Netwerk ook Erkend Leerbedrijf

Sinds dit jaar 2017 is Kernhem Accountants en Adviseurs niet alleen in naam verbonden met het Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, maar geeft ook daadwerkelijk handen en voeten aan het opleiden van vakmensen.

Corné van de Fliert loopt sinds februari een afrondende stage zodat hij zijn opleiding Economie en Administratie Niveau 4 kan aan laten sluiten op de praktijk. Voor meer informatie over de stage plekken binnen de financieel administratieve beroepen verwijzen wij naar de site van beroepsonderwijs bedrijfsleven

——————————————————————–

kerst 2016

Bereikbaarheid rond de feestdagen 

Het kantoor zal buiten de feestdagen ook op vrijdag 23 december en vrijdag 30 december gesloten zijn. In noodgevallen kunt u de voicemail inspreken, zodat een passende oplossing gevonden kan worden.

Met ingang van 2 januari 2017 staan wij weer volledig tot uw dienst.

Met vriendelijke groet,

Cor Konijnenburg
Partner

 ——————————————————————–

foto-brenda-kroesbergen

Komst van Brenda Kroesbergen

Kernhem Accountants en Adviseurs investeert in de aandacht voor haar relaties. We zijn blij dat we de vaste kern uitbreiden met een ervaren relatiebeheerder. Brenda Kroesbergen zal tot 1 juli 2017 voor 24 uur per week werkzaam zijn. Daarna naar verwachting 32 uur per week. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring bij een middelgrote accountantsorganisatie opgedaan. Hoog tijd om haar binnen ons netwerk tot haar recht te laten komen. Kom gerust eens langs om kennis te maken. Tot die tijd kunt u wellicht vooruit met de informatie in de lijst van onze Specialisten!

———————————————————————

Klanttevredenheid is kennis maal aandacht

Het tweede Leermoment van 2016 op dinsdag 15 november was positief van toon.

Cor Konijnenburg stond kort stil bij het feit dat Kernhem wil investeren in relaties als bron voor tevredenheid over de samenwerking. Door Mevr. Anja van Maurik van Auxilium werden de kansen van Prinsjesdag rondom vermogen en pensioen in Eigen Beheer voor het voetlicht gebracht. Na de pauze werd ‘de toon, die de muziek maakt’ in praktijk gebracht tijdens een boeiende workshop panfluit door mevr. Noortje van Middelkoop. Na veel gelegenheid voor ontmoeting, hapje en drankje, gingen de 50 aanwezigen huiswaarts met een zakje noten en ongetwijfeld een ‘Leermoment’.

Kijk hier voor een fotoimpressie.

PS: Voor de goede orde melden wij nu reeds dat het Leermoment van mei 2017 geen doorgang vindt wegens festiviteiten in de privé-sfeer. In november 2017 zal weer een Leermoment worden georganiseerd.

Leermoment 2016-IILeermoment 2016-II

 

————————————————————————–

Leermoment op dinsdag 15 november 2016

Het thema deze keer zal zijn ‘Het is de toon, die de muziek maakt’. Het zal gaan over uw pensioenvoorziening, de oude dag en andere leuke dingen in het leven.  We hebben deze keer twee leerrondes. De eerste zal ingevuld worden door mevr. Anja van Maurik. Zij zal spreken over de mogelijkheden, die er zijn voor onze pensioenvoorziening.
De tweede leerronde zal mevr. Noortje van Middelkoop een interactieve workshop geven, waarin we meer te weten komen over de panfluit.
Graag verwelkomen we u deze middag.
In de uitnodiging kunt u alle nodige informatie vinden.

Uitnodiging Leermoment 2016-II

2015 herfst Kernhem

——————————————————————–

 

Warme en sfeervolle ont’moet’ingsdag

De ont’moet’ingsdag van zaterdag 27 augustus 2016 ligt weer achter ons. Ook dit jaar waren we blij met mooi weer en een grote en groeiende opkomst.
Wij vinden het belangrijk invulling te geven aan onze dank en waardering, dat u betrokken wilt zijn bij Kernhem Netwerk en Kernhem Accountants en Adviseurs B.V.
We hopen dat dit in 2017 weer op een soortgelijke manier kan.
Dank voor de vele blijken van waardering, die u heeft gegeven in reactie op deze activiteit!

Voor onze impressie van de dag in de vorm van foto’s klikt u hier.

Door het Festival Pure Passie zijn ook een film en foto’s op hun site geplaatst. Graag delen we deze met u.
Voor de film klikt u hier.
Voor de foto’s klikt u hier.

Pure Passie 20162016-pure-passie-festival-2

 

——————————————————————-

“Back to Nature”

Ook dit jaar zal er een Ont’moet’ingsdag zijn. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 27 augustus 2016 tijdens het Pure Passie Festival. U en uw gezin worden bij aankomst ontvangen op ons kantoor in Huis Kernhem. Hier ligt een knapzak klaar, met aandacht voor de inwendige mens en tips voor een leuke invulling van de middag. U kunt komen (en gaan) wanneer u wilt. Meldt u aan. Het belooft weer een mooie dag te worden op Landgoed Kernhem. De uitnodiging vindt u hier.

Uitgebreide informatie over het festival vindt u op www.purepassie.nu en www.facebook.com/FestivalPurePassie/

Tip: In een sfeervolle omgeving, een kleurrijk diner voorgeschoteld krijgen? Om 17.00 uur wordt er een “Van Gogh” maaltijd geserveerd aan een lange tafel op het landgoed.

Ont'moet'ing Kernhem Netwerk.

Ont’moet’ing Kernhem Netwerk.

———————————————————————–

Sanne van Schaik

Versterking!

Per 1 juli 2016 zal de 27 jarige Sanne van Schaik het team van Kernhem Accountants & Adviseurs komen versterken. Ze is begin 2016 afgestudeerd als certificerend accountant en heeft al 6 jaar werkervaring opgedaan bij een big four accountants kantoor. Op de pagina van de specialisten kunt u nog meer over haar te weten komen. We zijn blij met haar komst en verwachten dat met name haar ‘persoonlijke’ aanpak past in onze dienstverlening binnen ons netwerk.

———————————————————————-

Leermoment 2016

Op dinsdag 31 mei 2016 bezochten rond de 35 personen het leermoment met als thema “Leuker en Makkelijker”. Het weer was boven verwachting goed, waardoor er na een korte uiteenzetting over hoe de belastingdienst tegenwoordig is opgebouwd in Nederland en een verhelderende wandeling door het subsidie woud, we niet alleen een presentatie over curling kregen, maar ook onze vaardigheden buiten konden testen op een curlingbaan. Dit allemaal onder het genot van een hapje en een drankje. Binnen het thema “Leuker? en Makkelijker?” viel ook het presentje van deze keer: een opvouwbaar tasje.

Foto’s van deze dit leermoment kunt u hier vinden.

En als u dan toch foto’s aan het bekijken bent, is het wellicht een leuke suggestie om ook die van voorgaande bijeenkomsten te bezien:

2016 uitzicht trouwzaal2016 Leermoment

 

——————————————————————–

‘Leuker èn makkelijker!’

Op dinsdag 31 mei 2016 wordt er weer een Leermoment georganiseerd met bovenstaand thema. De belastingdienst, subsidieregelingen en curling zijn door deze woorden met elkaar verbonden. U bent van harte welkom op deze bijeenkomst. Alle informatie kunt u lezen in de uitnodiging, die U hier kunt vinden.

2015-05-12 huis kernhem

————————————————————————

Meer ruimte voor aandacht.

Na een grondige verbouwing is bij het Kernhem Netwerk het aantal werkplekken uitgebreid van vier naar negen en het aantal vierkante meters verdubbeld. De specialisten kunnen als gevolg hiervan meer en beter aandacht geven aan hun relatie’s.

Er is niet alleen geïnvesteerd in ontmoetings-, maar ook in presentatiemogelijkheden. Tijdens een besloten bijeenkomst konden de specialisten kennismaken met de laatste technische ontwikkelingen op kantoor.

IMG_2338IMG_2289

Een fotoimpressie van de veranderingen vindt u hier

———————————————————————–

Maarten Bouwman

Uitbreiding van het netwerk:  Maarten Bouwman

Ook in 2016 wordt verder gebouwd aan het Kernhem Netwerk.

Alle ondernemers komen er mee in aanraking: Vraagstukken ten aanzien van ICT: IT-migraties, pakket selectie, SLA-beheer en managed services. Ook dan kan men zich laten ontzorgen door het Kernhem Netwerk zodat IT effectief, efficiënt en beheersbaar wordt gebruikt.

Maarten Bouwman is zelfstandig ondernemer en heeft als motto: “niet op eigen kracht maar wel met vol vermogen”

———————————————————————————

 

Een nieuw jaar!

“Ontmoeten is elkaar zichtbaar maken en verschillen waarderen”

AJ5A6760_beeld_steun2015 was voor het Kernhem Netwerk het eerste volle jaar. Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. heeft zich laten zien als een netwerk en niet als een accountantskantoor. Een cruciaal verschil. Hierin heeft het steun ervaren van de relaties in dat netwerk. Dat netwerk groeit – niet alleen in omvang – maar zeker ook in kracht. Er mochten momenten van ontmoeting zijn en ook de twee Leermomenten zijn goed bezocht en gewaardeerd met een dikke 8. Daar boven was het mooi om te constateren dat er nieuwe relaties door de huidige relaties worden geïntroduceerd.

Wat 2016 ons gaat brengen weet geen mens, maar wij hopen dat wij onze dienstverlening met nog meer passie mogen voortzetten en verdiepen.

—————————————————————————–

Leermoment 2015-II: Relatie’s verstevigen

Met 56 aanmeldingen mag het Leermoment van het Kernhem Netwerk zich in een groeiende èn blijvende belangstelling verheugen. Op 17 november dachten we na over hoe om te gaan met verandering. Verandering specifiek binnen het vakgebied en wel op fiscaal terrein: De Spaar B.V.
Maar ook veranderingen tussen de generaties En dat was weer goed toe te passen op het verstevigen van de onderlinge relatie.

Klik hier voor een fotoimpressie.

2015 Leermoment 2015-II2015 Leermoment 2015-II2015 Leermoment 2015-II

——————————————————————————–

Leermoment op dinsdag 17 november 2015

Ook deze herfst organiseren wij een Leermoment op Huis Kernhem. Alle informatie hierover is te vinden in de uitnodiging, die u hier kunt lezen. Kernhem herfst 2

———————————————————————————

 

Eerste ontmoetingsdag blijkt een groot succes!

29 augustus stond in het teken van Pure Passie. Een Festival op het landgoed Kernhem. Naast een bezoek aan de expositie ‘Vincent door andere ogen’ in het Huis Kernhem konden ook de relaties van het Kernhem Netwerk dit Festival bezoeken. Over gebrek aan belangstelling heeft het Festival niet te klagen: maar liefst 10.000 bezoekers!.

Het was ook een zonovergoten dag met een heerlijke temperatuur. De gasten van Kernhem kregen bovendien een uitgebreide lunch en een High Tea aangeboden. Of ze mochten genieten van de gezelligheid op het terras onder het genot van een goed glas wijn. Alles in het teken van het versterken van de onderlinge relatie.

Als blijkt dat zelfs mensen die zich af hadden gemeld hebben laten weten het bijzonder te waarderen dat dit is georganiseerd, mag worden geconcludeerd dat de ontmoetingsdag van Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. voorziet in een behoefte.

Voor volgend jaar zullen we weer nadenken over een goede invulling.

Klik hier voor een foto en/of filmimpressie.

Ont'moet'ing Kernhem Netwerk op het Pure Passie Festival.

———————————————————————————–

 

Ont’moet’ingsdag 2015 op zaterdag 29 augustus 2015

Voelt u zich welkom op huis en landgoed Kernhem.

Geeft u zich nu nog op. Hieronder vindt u een link naar de Uitnodigingskaart met alle informatie.

link uitnodiging ontmoeting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————–

collage kernhem 1 jaar

Kernhem Netwerk bestaat 1 jaar!

Iedereen kan starten, maar volhouden is de kunst!
Nu één jaar verder mogen we met elkaar concluderen dat het Kernhem Netwerk voorziet in een behoefte.
De helft van de dienstverlening wordt nu gedaan voor nieuwe klanten.
Nog mooier is dat deze klanten nagenoeg allemaal zijn aangebracht door bestaande en oude klanten.
De bijeenkomsten worden gewaardeerd met een dikke 8. We zijn dankbaar dat wij de organisatie zo mogen neerzetten.

Alle betrokkenen: heel veel dank voor het vertrouwen!

Team van Kernhem Accountants en Adviseurs B.V.

Met vriendelijke groet,

Cor Konijnenburg
Partner

——————————————————-

 

‘Een goede traditie’

Het leermoment 2015 ligt al weer achter ons. Bijna 50 deelnemers lieten zich informeren over de contouren van het belastinglandschap. Ook werd ons de landschappelijke waarde van landgoed Kernhem voorgehouden. Tot na 19.00 uur werd onder het genot van een hapje en drankje nageborreld. Gewapend met een presentje in het kader van het Van Gogh jaar toog iedereen huiswaarts.

Voor een foto impressie klik hier

IMG_5298-001IMG_5268-001

 ——————————————————–

 

‘Vincent door andere ogen’2015 vincent door andere ogen

Het Kernhem netwerk ondersteunt het project: ‘Vincent door andere ogen’, een initiatief van ’s Heerenloo, dat deel uit maakt van het themajaar Van Gogh 2015, 125 jaar inspiriatie. Ons leven is zeker niet alleen de harde economische werkelijkheid en financiële doelstellingen. Maak ruimte voor relativering, reflectie en relatie.
Op 3 juni was de start op de Hartenberg in Wekerom.
Een foto impressie vindt u hier.

Hou de website in de gaten en ook: noteer 29 augustus in de agenda: tijd voor de ont’moet’ingsdag voor alle cliënten en andere betrokkenen bij het Kernhem Netwerk.

 

————————————————-

Leermoment 2015

‘Verschillende vergezichten’ Bij de start van het Kernhem Netwerk heb ik aangekondigd om gedurende het jaar – naast de reguliere gesprekken –  ook andere momenten te organiseren om de relatie met u in te vullen. Dat kunnen ‘leermomenten’ zijn: bijeenkomsten die gericht zijn om actuele of opmerkelijke zaken voor het voetlicht te brengen. Maar ook ont’moet’ingen:  bijeenkomsten, waarin meer de nadruk ligt op het ‘niets-moeten’,  en waarin de invulling verrassend en memorabel zal zijn. Komende bijeenkomst is weer een ‘leermoment’. In deze bijeenkomst is het de bedoeling om een tweetal vergezichten te schetsen. Allereerst de aanstaande belastingherziening waarvan het de bedoeling is dat deze in de huidige kabinetsperiode reeds gestalte gaat krijgen. Het is wijs om reeds nu in te spelen op de contouren van het belastinglandschap. Verder zal het landgoed Kernhem aan de orde komen. Het Huis, de historie en de stichting. Voor deze twee onderwerpen zijn gerenommeerde sprekers aangezocht. Mr. S.F.J.J. Schenk wordt regelmatig gevraagd in de media naar zijn zienswijze aangaande fiscale vraagstukken. De heren Benschop en Kanaar zijn direct betrokkenen bij Stichting Kernhem. Zij zullen beknopt en concreet de onderwerpen behandelen met als doel: ‘reflectie’, zodat wij met u stappen kunnen nemen in uw landschap. Graag tot ziens op dinsdag 12 mei 2015. Met het oog op een goede voorbereiding waarderen wij uw aan- of afmelding via info@kernhemaccountants.nl of de andere communicatiemogelijkheden.

Programma:

16.00 uur Ontvangst met koffie en koek

16.30 uur Eerste leerronde

17.00 uur Pauze

17.20 uur Tweede leerronde

17.50 uur Ontmoeting met hapje en drankje

18.30 uur Einde

Sprekers:

Sylvester Schenk

Mr. S.F.J.J. (Sylvester) Schenk RB is directeur van het wetenschappelijk bureau van Flynth adviseurs en accountants. Van 2006 tot 2014 was hij voorzitter van het Register Belastingadviseurs (RB), de grootste Nederlandse organisatie van belastingadviseurs. Schenk schrijft en doceert met grote regelmaat over fiscale onderwerpen, waarbij zijn focus ligt op de fiscale problematiek van het MKB.

Ted Benschop

Ted Benschop is voorzitter van Stichting Kernhem. Eén van zijn ambities is het plaatsen van enkele fraaie beelden op Landgoed Kernhem in de nabijheid van het Huis. Hij heeft veel interesse voor geschiedenis en kunst. Als de gelegenheid er is pakt hij zelf ook graag het penseel op.

Frans Kanaar zit nu 18 jaar in het bestuur van Stichting Kernhem. In die periode heeft hij zo’n 12 jaar meegewerkt in de tentoonstellingscommissie en sinds 6 jaar organiseert hij de maandelijkse koffieconcerten. Onderwijs en muziek zijn zijn achtergrond.

Locatie

Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. Huis Kernhem Kernhemseweg 7 6718 ZB  Ede T. 0318 610 000

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid op het landgoed.

—————————————————————–

Een online loondossier

Het digitaliseren van werkprocessen en gegevens is geen verkoopargument. Het is een noodzakelijke vereiste om de doelen van Kernhem te realiseren, dat is: het kunnen investeren in relaties. Met het oog hierop is het per 1 maart voor cliënten (met personeel) mogelijk om loonverwerking en loonstroken digitaal online beschikbaar te hebben naar de mate van behoefte van ‘werkgever’ en ‘werknemers’. Hiertoe zullen alle ‘cliënten met salarisverwerking’ een informatiebrief ontvangen. Nu al vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Mijn Loondossier

——————————————————————————————

 

Versterking van het netwerk

Met ingang van 1 januari 2015 is Rolf Hollander full-time betrokken bij Kernhem. Hij is 26 jaar en heeft vele jaren ervaring in financiële dienstverlening. Ongetwijfeld zullen er momenten zijn dat relaties binnen het netwerk met Rolf te maken krijgen. We verwachten dat in deze contacten zal worden ervaren wat wij al – uit ervaring – weten: Rolf heeft altijd, dan wel, maakt tijd om te helpen. Een eigenschap die goed past in de missie van Kernhem: de cliënten ontzorgen!

Rolf Hollander

——————————————————————————————–

Relatie’s bouwen … een netwerk

Op woensdag 26 november was de start van wat hopelijk een goede en gewaardeerde traditie wordt: Het Leermoment.
Kernhem nodigde relaties in het netwerk uit om te komen tot voor ieder minimaal 3 concrete acties of leerpunten voor het jaareinde. Met daarnaast voldoende ruimte voor het verstevigen en verdiepen van relaties. Dit alles met goede aandacht voor de inwendige mens.
Een kleine 40 aanwezigen mochten deze aftrap meemaken en op basis van de evaluatie mag geconcludeerd worden dat de bijeenkomst is geslaagd.
Iedereen keerde huiswaarts met een heel concrete waaier met punten waar we ons voordeel mee kunnen doen.
Op naar Leermoment 2015!

Bekijk hier de foto’s van het leermoment 2014

————————————————————————————–

 

Leermoment 2014

Woensdag 26 november wordt er een ‘leermoment’ georganiseerd. Dit komt omdat de belastingplannen voor 2015 wellicht nog een aantal acties voor eind december vragen. En daarnaast is al enige jaren de werkkostenregeling in de salarisverwerking een belangrijk onderwerp. Deze regeling is met ingang van 2015 verplicht en veel ondernemingen met personeel hebben hierin nog veel te doen. Voor deze twee onderwerpen zijn specialisten aangezocht. Dit keer beide van Ten Kate Huizinga. Zij zullen beknopt en concreet de onderwerpen behandelen met als doel: voor u een concreet lijstje te leveren met acties/punten die u iets opleveren. Spreken deze onderwerpen u aan, dan kunt u zich per mail aanmelden: info@kernhemaccountants.nl Graag tot ziens op woensdag 26 november 2014.

Programma

16.00 uur Ontvangst met koffie en koek 16.30 uur Eerste leerronde 17.00 uur Tweede leerronde 17.30 uur Interactie 18.00 uur Ontmoeting met hapje en drankje 18.30 uur Einde

Sprekers

Foto Marco Keurentjes

Marco J.G. Keurentjes FFP RB Is Belastingadviseur en Financieel Planner bij Ten Kate Huizinga Accountants + Belastingadviseurs N.V. in Ede In de dagelijkse praktijk houdt hij zich bezig met de algehele fiscale (MKB-) praktijk. Hij richt zich met name op advisering op het gebied van financiële planning, DGA-pensioenadvies en herstructureringen.

Dennis Koetje

Dennis H. Koetje Is Hoofd Salarisadministratie bij Ten Kate Huizinga Accountants + Belastingadviseurs N.V. in Ede Hij geeft adviezen op het gebied van sociale verzekeringen, loonheffingen, pensioen, arbeidsvoorwaarden en overige personele vraagstukken

Locatie

Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. Huis Kernhem Kernhemseweg 7 6718 ZB  Ede T. 0318 610 000

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid op het landgoed.

—————————————————————————————

Geslaagde opening!

Per 1 juli 2014 ben ik op Huis Kernhem een accountantskantoor gestart onder de naam Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. is een netwerk van specialisten, die ten dienste staat van haar cliënten en deze ontzorgen op fiscaal en financieel vlak. Op woensdag 24 september 2014 was er de mogelijkheid om tijdens de openingsreceptie de sfeer te proeven op het landgoed en het kantoor te bezichtigen. Naast de start van het nieuwe accountantskantoor stond de receptie ook in het teken van het feit dat ik per 1 september 25 jaar in het accountantsvak werkzaam ben . Velen lieten zich verrassen door wat Huis Kernhem allemaal te bieden heeft, onder het genot van een hapje en een drankje.

Bekijk hier de foto’s van de opening.

IMG_1094-001