Nieuwsberichten 2015


Een nieuw jaar!

AJ5A6760_beeld_steun

“Ontmoeten is elkaar zichtbaar maken en verschillen waarderen”
2015 was voor het Kernhem Netwerk het eerste volle jaar. Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. heeft zich laten zien als een netwerk en niet als een accountantskantoor. Een cruciaal verschil. Hierin heeft het steun ervaren van de relaties in dat netwerk. Dat netwerk groeit – niet alleen in omvang – maar zeker ook in kracht. Er mochten momenten van ontmoeting zijn en ook de twee Leermomenten zijn goed bezocht en gewaardeerd met een dikke 8. Daar boven was het mooi om te constateren dat er nieuwe relaties door de huidige relaties worden geïntroduceerd.

Wat 2016 ons gaat brengen weet geen mens, maar wij hopen dat wij onze dienstverlening met nog meer passie mogen voortzetten en verdiepen.

————————————————-

2015 Leermoment 2015-II

Leermoment 2015-II: Relatie’s verstevigen

Met 56 aanmeldingen mag het Leermoment van het Kernhem Netwerk zich in een groeiende èn blijvende belangstelling verheugen.

2015 Leermoment 2015-II

Op 17 november dachten we na over hoe om te gaan met verandering. Verandering specifiek binnen het vakgebied en wel op fiscaal terrein: De Spaar B.V.
Maar ook veranderingen tussen de generaties En dat was weer goed toe te passen op het verstevigen van de onderlinge relatie.

Klik hier voor een fotoimpressie.

————————————————-

Leermoment op dinsdag 17 november 2015

Ook deze herfst organiseren wij een Leermoment op Huis Kernhem. Alle informatie hierover is te vinden in de uitnodiging, die u hier kunt lezen. 

Kernhem herfst 2

————————————————-

Eerste ontmoetingsdag blijkt een groot succes!

29 augustus stond in het teken van Pure Passie. Een Festival op het landgoed Kernhem. Naast een bezoek aan de expositie ‘Vincent door andere ogen’ in het Huis Kernhem konden ook de relaties van het Kernhem Netwerk dit Festival bezoeken. Over gebrek aan belangstelling heeft het Festival niet te klagen: maar liefst 10.000 bezoekers!.

Het was ook een zonovergoten dag met een heerlijke temperatuur. De gasten van Kernhem kregen bovendien een uitgebreide lunch en een High Tea aangeboden. Of ze mochten genieten van de gezelligheid op het terras onder het genot van een goed glas wijn. Alles in het teken van het versterken van de onderlinge relatie.

Als blijkt dat zelfs mensen die zich af hadden gemeld hebben laten weten het bijzonder te waarderen dat dit is georganiseerd, mag worden geconcludeerd dat de ontmoetingsdag van Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. voorziet in een behoefte.

Voor volgend jaar zullen we weer nadenken over een goede invulling.

Klik hier voor een foto en/of filmimpressie.

Ont'moet'ing Kernhem Netwerk op het Pure Passie Festival.

————————————————-

Ont’moet’ingsdag 2015 op zaterdag 29 augustus 2015

Voelt u zich welkom op huis en landgoed Kernhem.

Geeft u zich nu nog op. Hieronder vindt u een link naar de Uitnodigingskaart met alle informatie.

link uitnodiging ontmoeting

————————————————-

collage kernhem 1 jaar

Kernhem Netwerk bestaat 1 jaar!

Iedereen kan starten, maar volhouden is de kunst!
Nu één jaar verder mogen we met elkaar concluderen dat het Kernhem Netwerk voorziet in een behoefte.
De helft van de dienstverlening wordt nu gedaan voor nieuwe klanten.
Nog mooier is dat deze klanten nagenoeg allemaal zijn aangebracht door bestaande en oude klanten.
De bijeenkomsten worden gewaardeerd met een dikke 8. We zijn dankbaar dat wij de organisatie zo mogen neerzetten.

Alle betrokkenen: heel veel dank voor het vertrouwen!

Team van Kernhem Accountants en Adviseurs B.V.

Met vriendelijke groet,

Cor Konijnenburg
Partner

————————————————-

‘Een goede traditie’

Het leermoment 2015 ligt al weer achter ons. Bijna 50 deelnemers lieten zich informeren over de contouren van het belastinglandschap. Ook werd ons de landschappelijke waarde van landgoed Kernhem voorgehouden. Tot na 19.00 uur werd onder het genot van een hapje en drankje nageborreld. Gewapend met een presentje in het kader van het Van Gogh jaar toog iedereen huiswaarts.

Voor een foto impressie klik hier

IMG_5298-001
IMG_5268-001

————————————————-

‘Vincent door andere ogen’

Het Kernhem netwerk ondersteunt het project: ‘Vincent door andere ogen’, een initiatief van ’s Heerenloo, dat deel uit maakt van het themajaar Van Gogh 2015, 125 jaar inspiriatie. Ons leven is zeker niet alleen de harde economische werkelijkheid en financiële doelstellingen. Maak ruimte voor relativering, reflectie en relatie.
Op 3 juni was de start op de Hartenberg in Wekerom.
Een foto impressie vindt u hier.

Hou de website in de gaten en ook: noteer 29 augustus in de agenda: tijd voor de ont’moet’ingsdag voor alle cliënten en andere betrokkenen bij het Kernhem Netwerk.

————————————————-

Leermoment 2015

‘Verschillende vergezichten’ Bij de start van het Kernhem Netwerk heb ik aangekondigd om gedurende het jaar – naast de reguliere gesprekken –  ook andere momenten te organiseren om de relatie met u in te vullen. Dat kunnen ‘leermomenten’ zijn: bijeenkomsten die gericht zijn om actuele of opmerkelijke zaken voor het voetlicht te brengen. Maar ook ont’moet’ingen:  bijeenkomsten, waarin meer de nadruk ligt op het ‘niets-moeten’,  en waarin de invulling verrassend en memorabel zal zijn. Komende bijeenkomst is weer een ‘leermoment’. In deze bijeenkomst is het de bedoeling om een tweetal vergezichten te schetsen. Allereerst de aanstaande belastingherziening waarvan het de bedoeling is dat deze in de huidige kabinetsperiode reeds gestalte gaat krijgen. Het is wijs om reeds nu in te spelen op de contouren van het belastinglandschap. Verder zal het landgoed Kernhem aan de orde komen. Het Huis, de historie en de stichting. Voor deze twee onderwerpen zijn gerenommeerde sprekers aangezocht. Mr. S.F.J.J. Schenk wordt regelmatig gevraagd in de media naar zijn zienswijze aangaande fiscale vraagstukken. De heren Benschop en Kanaar zijn direct betrokkenen bij Stichting Kernhem. Zij zullen beknopt en concreet de onderwerpen behandelen met als doel: ‘reflectie’, zodat wij met u stappen kunnen nemen in uw landschap. Graag tot ziens op dinsdag 12 mei 2015. Met het oog op een goede voorbereiding waarderen wij uw aan- of afmelding via info@kernhemaccountants.nl of de andere communicatiemogelijkheden.

Programma:

16.00 uur Ontvangst met koffie en koek

16.30 uur Eerste leerronde

17.00 uur Pauze

17.20 uur Tweede leerronde

17.50 uur Ontmoeting met hapje en drankje

18.30 uur Einde

Sprekers:

Sylvester Schenk

Mr. S.F.J.J. (Sylvester) Schenk RB is directeur van het wetenschappelijk bureau van Flynth adviseurs en accountants. Van 2006 tot 2014 was hij voorzitter van het Register Belastingadviseurs (RB), de grootste Nederlandse organisatie van belastingadviseurs. Schenk schrijft en doceert met grote regelmaat over fiscale onderwerpen, waarbij zijn focus ligt op de fiscale problematiek van het MKB.

Ted Benschop

Ted Benschop is voorzitter van Stichting Kernhem. Eén van zijn ambities is het plaatsen van enkele fraaie beelden op Landgoed Kernhem in de nabijheid van het Huis. Hij heeft veel interesse voor geschiedenis en kunst. Als de gelegenheid er is pakt hij zelf ook graag het penseel op.

Frans Kanaar zit nu 18 jaar in het bestuur van Stichting Kernhem. In die periode heeft hij zo’n 12 jaar meegewerkt in de tentoonstellingscommissie en sinds 6 jaar organiseert hij de maandelijkse koffieconcerten. Onderwijs en muziek zijn zijn achtergrond.

Locatie

Kernhem Accountants en Adviseurs B.V. Huis Kernhem Kernhemseweg 7 6718 ZB  Ede T. 0318 610 000

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid op het landgoed.

————————————————-

Een online loondossier

Het digitaliseren van werkprocessen en gegevens is geen verkoopargument. Het is een noodzakelijke vereiste om de doelen van Kernhem te realiseren, dat is: het kunnen investeren in relaties. Met het oog hierop is het per 1 maart voor cliënten (met personeel) mogelijk om loonverwerking en loonstroken digitaal online beschikbaar te hebben naar de mate van behoefte van ‘werkgever’ en ‘werknemers’. Hiertoe zullen alle ‘cliënten met salarisverwerking’ een informatiebrief ontvangen. Nu al vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Mijn Loondossier

————————————————-

Versterking van het netwerk

Met ingang van 1 januari 2015 is Rolf Hollander full-time betrokken bij Kernhem. Hij is 26 jaar en heeft vele jaren ervaring in financiële dienstverlening. Ongetwijfeld zullen er momenten zijn dat relaties binnen het netwerk met Rolf te maken krijgen. We verwachten dat in deze contacten zal worden ervaren wat wij al – uit ervaring – weten: Rolf heeft altijd, dan wel, maakt tijd om te helpen. Een eigenschap die goed past in de missie van Kernhem: de cliënten ontzorgen!

Rolf Hollander

————————————————-